Brusabyssä järjestetään pitkien kansanopistokurssien lisäksi lyhyempiä, alle viikon mittaisia kursseja. Koulutuksesta vastaa Västra Nylands folkhögskola (VNF) ja opettajana toimin minä.

Kurssitarjonta vaihtelee vuosittain, mutta alla on esimerkkejä vuosien varrella opettamistani kursseista:

Kalannahan parkitus

Kalannahan parkitus rasvaparkitustekniikalla, sekä kalannahan värjäys kasviväreillä.

Viiden päivän mittaisella kurssilla pääset tutustumaan kalannahan ihmeelliseen maailmaan. Oikein parkittuna kalannahka on hajuton, sitkeä ja monipuolinen materiaali. Kasviväreillä kalannahkaan saa vahvoja sävyjä.

Kalasta lampunvarjostimeksi

Neljän päivän mittaisella lyhytkurssilla valmistamme kalannahasta lampunvarjostimen taikka lyhdyn. Kaunis kalannahka pääsee oikeuksiinsa kun valo tuodaan lampuun ja kalan suomutaskut heräävät henkiin.

Kanintaljan valmistaminen yhdistelmäparkituksella

Viiden päivän mittaisella kurssilla parkitsemme kanintaljan rasvaparkituksen ja kasviparkituksen yhdistelmällä. Käymme läpi nahan talteenoton, säilönnän perusteet ja korkealaatuisen taljan salaisuudet, ja keskustelemme teurasajankohdan vaikutuksesta karvanlaatuun ja nahan paksuuteen.

Korusarjan valmistaminen luusta tai sarvesta

Kolmen päivän mittaisella lyhytkurssilla opit työstämään luuta ja sarvea. Nämä luonnonmateriaalit ovat sekä kauniita että vahvoja. Kurssilla voit valmistaa esimerkiksi sormuksen, riipuksen, koristeellisen napin taikka soljen.

Pienpetojen muokkaus rasvaparkituksella

Viiden päivän mittaisella lyhytkurssilla perehdytään kotimaisen pienriistan jatkojalostamiseen. Muokattavaksi voi tuoda itse metsästämänsä pienriistan kuten ketun, supikoiran, näädän, taikka mäyrän. Huomioithan että pienriistassa talvikarva on paras ja pysyy! Muokkaamme turkikset rasvaparkituksella, johon yhdistämme tarvittaessa kasviparkitustekniikkaa. Käymme läpi pienriistan turkiksen käyttömahdollisuuksia ja perehdymme talteenottoon ja hinnoitteluun.

Ekologisen lampaantaljan muokkaaminen rasvaparkituksella

Kuuden päivän mittaisella lyhytkurssilla perehdymme Suomen alkuperäisiin lammasrotuhin, käymme läpi kerinnän ja teurasajankohdan vaikutukset villaan ja nahan vahvuuteen. Parkitsemme rasvaparkitustekniikalla yhden kotimaisen lampaantaljan. Kurssille voi myös tuoda oman lampaannahan.

Tutustumme myös taljan koristeluun kasvivärjäystekniikalla.

Räätälöidyt kurssit

Mikäli sinulla on 10 hengen porukka jota kiinnostaisi jokin yllä mainituista kursseista niin olethan suoraan yhteydessä minuun!

Oletko kiinnostunut kuulemaan lisää perinteisestä nahan parkituksesta? Minulla on ilo esitellä kestävä, ekologinen ja eettinen vaihtoehto teolliselle raskasmetallein parkitulle nahalle ja turkikselle yli kymmenen vuoden kokemuksella!

Kysy lisää alan kursseista, luennoista ja workshopeista!