Käsin, perinteisiä nahanparkintatekniikoita käyttäen syntyy uniikkia luontoystävällistä nahkaa, joka kestää, ja jolla on vahvat juuret. Kaikki mitä parkitsija tarvitsee löytyy luonnosta tai jopa eläimestä itsestään. Erilaisia menetelmiä nahan muokkaamiseen on monia.

Teollistumisen myötä perinteiset parkintatekniikat jäivät osittain kehityksen pyörän ulkopuolelle ja vaipuivat unholaan. Onneksi tämä tietotaito on selvinnyt hengissä monen alkuperäiskansan arjessa.

Sanalla parkinta tarkoitetaan raakanahaksen muuttamista kemiallisen reaktion kautta kestäväksi nahka vuodaksi, jolloin sen tulee saavuttaa mm. seuraavat ominaisuudet:  lämmön- ja kosteudensietokyvyn kasvu, vetolujuus, pehmeys  ja kuivumisen aiheuttama kutistumisen väheneminen.  Parkittu nahka säilyy suotuisissa olosuhteissa jopa tuhansia vuosia.

Minulle on tärkeää luoda nahkaa, joka on ekologista, laadukasta, kestävää, huollettavaa ja kaunista.  On hieno tunne tuoda pala historiaa ja vanhaa kansanperinnetaitoa tähän moderniin maailmaan ja saada ihmiset oivaltamaan sen arvon.

Nahka on elävä materiaali, joka asettaa parkitsijalle haasteita. Juuri tämä tekee materiaalista niin kiehtovan.