Kesäkuussa 2021 ilmestynyt kirjani Nahan jäljillä on nyt myynnissä! Uutuusteos sisältää perustiedot perinneparkituksen menetelmistä ja ohjeet kotimaisten riistaeläinten parkitukseen. Voit tilata signeeratun kirjan Nahan jäljillä -kaupastani.

Tutustu kirjan sisältöön

Kirjan sisällysluettelo antaa kattavan kuvan 3o4-sivuisen teoksen sisällöstä. Voit tutustua myös kirjasta löytyvään perinnenahkurin sanastoon.

Tilaa omasi nyt!

Nahan jäljillä -kaupasta ostat kirjan suoraan tekijältä ja tuet kotimaista käsityöläisperinnettä.

Rajoitettu erä: kirja ja nahkurin näskäin

Tämä tuotepaketti sisältää Nahan jäljillä -kirjan lisäksi käsintehdyn nahkurin perinnetyökalun, näskäimen. Näskäin on nahkurin perustyökalu, jota käytetään riistanahkojen puhtaaksi kaapimiseen eli rasvan, lihan ja kalvojen poistoon. Oiva työkalu sopii erityisesti pienpetojen ja pienriistan parkitukseen. Näskäimet on valmistettu Taidetakomo Seppä Kahiluodon pajassa Turussa, ja niitä on tarjolla rajallinen erä.

Kuvitettu perinneparkituksen opas

Nahan jäljillä on opas nahan ja turkisten valmistukseen eli parkitukseen perinteisin, ympäristöystävällisin menetelmin. Raaka-aineet perinnenahkurin töihin saadaan kokonaan kotimaisesta luonnosta.

Teos esittelee selkeiden ohjeiden kautta perinneparkituksen eri menetelmät, työvälineet ja materiaalit. Kirjan oppien avulla voit kokeilla vaikkapa ketun taljan valmistusta kotioloissa.

Jokaisesta kaadosta metsästäjä saa käsiinsä lihan lisäksi nahan. Valitettavasti tämä kaunis ja kestävä materiaalia päätyy liian usein jätteeksi. Ottamalla raakavuodat talteen ja jalostamalla ne perinteisin menetelmin riista voidaan hyödyntää täydellisesti, kuten esi-isämme tekivät. Nahan jäljillä on työkalupakki tämän ikiaikaisen kulttuuriin henkiin herättämiseen.

Perinneparkituksella tarkoitetaan nahan ja turkisten muokkausta ilman teollisia kemikaaleja. Perinnementelmien raaka-aineet saadaan luonnosta: parkitusliemi voidaan keittää kuusen kuoresta ja rasvahappona käyttää kananmunankeltuaista. Työ ei vaadi kalliita työkaluja vaan aikaa, uteliaisuutta ja rohkeutta olla kosketuksissa luontoon.

Kuinka monipuolisesti voisimmekaan hyödyntää monimuotoiset kotimaiset riistaeläimemme niiden arvoa kunnioittaen! Perinneparkituksen tuntemus ja riistanahkojen arvostaminen ovat avaimia kestävään kehitykseen kotimaisen metsästyskulttuurin ja käsityöläisyyden tulevaisuudessa.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Nahan jäljillä -uutiskirjeeni ja saat ensimmäisten joukossa tietoa kirjaan ja perinneparkitukseen liittyvistä aiheista, kursseista ja tapahtumista. Tervetuloa mukaan!

Lähetetään uutiskirjetilausta...
OK! Sähköpostiisi on lähetetty vahvistusviesti. Klikkaa viestistä löytyvää linkkiä ja vahvista uutiskirjetilaus.
Antamasi sähköpostiosoite ei toiminut. Yritä uudelleen!
Lisää sähköpostiosoitteesi ja paina "Tilaa uutiskirje".
Saat sähköpostiisi tilausvahvistuspyynnön. Klikkaa linkkiä ja vahvista tilaus!
Uutiskirjeen rekisteriseloste.

Nahan jäljillä -kirja sosiaalisessa mediassa


Nahan jäljillä -kirjan kustantaa Readme.fi.

Teoksen julkaisua tukee Suomen riistakeskus. Hanketta on tukenut Suomen tietokirjailijat ry.