Esikoiskirjani  Nahan jäljillä - Metsien unohdetut aarteet ilmestyi keväällä 2021 Readme.fin kustantamana. Teos sisältää perustiedot perinneparkituksen menetelmistä ja kattavat, kuvitetut ohjeet kotimaisten riistaeläinten parkitukseen. Voit tilata signeeratun kirjan Holvi-kaupastani.

Tutustu kirjan sisältöön

Kirjan sisällysluettelo antaa kattavan kuvan 3o4-sivuisen teoksen sisällöstä. Voit tutustua myös kirjasta löytyvään perinnenahkurin sanastoon.

Videot kirjan aiheiden tueksi

Sivuiltani löydät myös videoita perinneparkitsemisen työtavoista ja -vaiheista. Videot toimivat Nahan jäljillä -kirjan ja kurssieni tukimateriaalina.  Videot on tekstitetty saavutettavuuden lisäämiseksi. Videot löytyvät myös Nahan jäljillä -YouTube-kanavalta.

Kuvitettu perinneparkituksen opas

  • Nimi: Nahan jäljillä - Metsien unohdetut aarteet
  • ISBN: 9789523733244
  • Kirjailija: Hanna Nore
  • Kustantaja: Readme.fi
  • Sidosasu: Kovakantinen
  • Julkaisu: Kesäkuu 2021
  • Sivumäärä: 304

Nahan jäljillä on opas nahan ja turkisten valmistukseen eli parkitukseen perinteisin, ympäristöystävällisin menetelmin. Raaka-aineet perinnenahkurin töihin saadaan kokonaan kotimaisesta luonnosta.

Teos esittelee selkeiden ohjeiden kautta perinneparkituksen eri menetelmät, työvälineet ja materiaalit. Kirjan oppien avulla voit kokeilla vaikkapa ketun taljan valmistusta kotioloissa.

Jokaisesta kaadosta metsästäjä saa käsiinsä lihan lisäksi nahan. Valitettavasti tämä kaunis ja kestävä materiaalia päätyy liian usein jätteeksi. Ottamalla raakavuodat talteen ja jalostamalla ne perinteisin menetelmin riista voidaan hyödyntää täydellisesti, kuten esi-isämme tekivät. Nahan jäljillä on työkalupakki tämän ikiaikaisen kulttuuriin henkiin herättämiseen.

Perinneparkituksella tarkoitetaan nahan ja turkisten muokkausta ilman teollisia kemikaaleja. Perinnementelmien raaka-aineet saadaan luonnosta: parkitusliemi voidaan keittää kuusen kuoresta ja rasvahappona käyttää kananmunankeltuaista. Työ ei vaadi kalliita työkaluja vaan aikaa, uteliaisuutta ja rohkeutta olla kosketuksissa luontoon.

Kuinka monipuolisesti voisimmekaan hyödyntää monimuotoiset kotimaiset riistaeläimemme niiden arvoa kunnioittaen! Perinneparkituksen tuntemus ja riistanahkojen arvostaminen ovat avaimia kestävään kehitykseen kotimaisen metsästyskulttuurin ja käsityöläisyyden tulevaisuudessa.


Nahan jäljillä -kirjan kustantaja on Readme.fi.

Teoksen julkaisua on tukenut Suomen riistakeskus. Hanketta on tukenut Suomen tietokirjailijat ry.